Finja Betong har utvecklat ytterligare ett digitalt verktyg som passar perfekt till sommarens växthusprojekt. Verktyget tillsammans med vår DIY-beskrivning och samlade tips och råd får du hjälp från start till mål att bygga ett växthus med murad och putsad sockel.

I denna produktväljare med mängdberäkning kan du skräddarsy din murade sockel eller väggar genom att enkelt lägga till mursektioner. Välj själv om du exempelvis vill ha en eller flera helt uppmurade väggar i växthuset för att skapa mer rumskänsla.

Verktyget ger sedan produktförslag och räknar ut mängden material som kommer gå åt till växthusets murade sockel, av såväl betong och murblock som produkter till putsningen. Därefter får du en materiallista som du enkelt kan ta med dig till någon av Finjas återförsäljare.

Fördelar med ett växthus med murad sockel

Ett växthus med murad sockel är inte enbart estetiskt tilltalande utan även praktiskt. Du får en stabil och slitstark grund och den murade konstruktionen gör att växthusets murade delar blir extra tåligt för slitage.

Starta ditt byggprojekt med oss

På finja.se hittar du det nya digitala verktyget och en projektsida med tips inför bygget samt en komplett DIY-beskrivning. Där finns också andra lättanvända digitala verktyg, som exempelvis mängdberäkning för fogsand om du önskar lägga plattor inne i växthuset. Du kan även placera ut växthuset i din trädgård med hjälp av AR (augmented reality), för att hitta den bästa placeringen för just din trädgård.