Årets julgåva från Finja innebär att vi under 2,5 år kommer att stödja ett byprojekt i Indien via Hand in Hand. Organisationen arbetar på ett hållbart sätt för att bekämpa fattigdom i världen. Vi uppmuntrar också alla kunder, samarbetspartners och leverantörer att göra det samma. Tillsammans gör vi skillnad.

Byprojektet pågår under 2,5 år. Under denna tid får vi regelbundna rapporter och kan följa utvecklingen i byn. Hand in Hands byprojekt koordinerar insatser inom fem viktiga områden. Entreprenörsutbildning för medlemmar i självhjälpsgrupper samt startande av företag och yrkesträning ingår alltid. Utöver detta ingår kompletterande insatser efter de lokala behoven, så som extra undervisning och stöd för barns skolgång, hälsokontroller och information kring näringslära, personlig hygien och barnavård samt insatser för miljö och hållbarhet där målet är att skapa hållbara och gröna företag.

Finja har under 10-års tid haft ett samarbete med Hand in Hand. Den största delen av deras verksamhet bygger på kvinnligt entreprenörskap något som ligger oss varmt om hjärtat. Hand in Hand jobbar för att utrota fattigdom genom att utbilda kvinnor så att de kan starta företag, skapa nya jobb eller vidareutveckla redan befintliga verksamheter. De som behöver kan få ett mikrolån för att komma igång med sin verksamhet. När lånen sedan betalas tillbaka återinvesteras pengarna i nya mikrolån till fler kvinnor. En från början liten summa växer på så vis hela tiden och kan ge fler och fler kvinnor möjligheten att ta sig och familjen ur fattigdomen genom eget entreprenörskap.

– Jag är stolt ambassadör och givare till Hand in Hand. Deras jordnära sätt och hjälp till självhjälp passar mig. Jag rekommenderar gärna andra, både personer och företag att stötta deras verksamhet, säger Gull-Britt Jonasson koncernchef och ägare av Finja AB.

Finjas bolag samlas i år kring denna viktiga julgåva, läs mer på respektive företags hemsida.

https://www.finja.se/om-finja/byprojekt-i-indien
https://www.finjaprefab.se/om-oss/byprojekt-i-indien/
https://www.bemix.se/om-oss/byprojekt-i-indien/
https://www.franshill.se/om-oss/byprojekt-i-indien/
https://curahill.se/byprojekt-i-indien/
https://www.brogardsand.se/om-oss/byprojekt-i-indien/

​​​​