***OBS! Aprilskämt***

Tillhör du dem som tycker att madrassen eller bankvalvet är den tryggaste platsen för besparingar? I så fall är det hög tid att tänka om. Nu kommer nämligen Betongcoin, en färsk hårdvaluta, i dubbel bemärkelse, med vilken du säkrar värdet för allt ditt betonginnehav.

Du har säkert hört talas om Bitcoin (BTC), den digitala valutan som under senare år seglat upp som alternativ till de traditionella betalningsmedlen. Medan en del har jublat över fördelar som låga transaktionskostnader och snabba överföringar har andra varit mer skeptiska och ifrågasatt det reella värdet.

I betongbranschen var vi snabba att anamma fördelarna med Bitcoin och har sedan starten vidareutvecklat konceptet baserat på kryptering och personliga nycklar. Arbetet har resulterat i Betongcoin, en valuta vars värde beräknas i förhållande till antal kilo betong. 10 ton motsvarar 1 Betongcoin per den 1 april 2016.

Säkert värde
Till skillnad från Bitcoins okontrollerade och delvis komplicerade system är Betongcoin enkel och trygg att handla med i ett slutet P2P-nätverk där dess värde står i konstant relation till vikten betong, oavsett kvalitet. Produkter av betong är extra värdefulla då livscykeln är lång och de inte behöver underhållas eller riskerar att brinna upp.

Med Finjas nya plastsäckar kommer lagringstiden på torrbruk att förlängas och därmed säkras även värdet för en längre tid.

Succé att vänta
Den nya valutan är praktisk på många sätt men framförallt är betong ett lättillgängligt och fysiskt hårt material som tack vare sin tyngd är nästintill omöjligt att stjäla, vilket gör det attraktivt att äga och omvandla till Betongcoins.

– Det är med stor entusiasm som vi äntligen kan presentera Betongcoin, en unik och hållbar valuta med tanke på att materialet varken möglar eller brinner. Dess säkra värde och höga omsättning gör Betongcoin till ett mycket attraktivt betalningsmedel, säger Gull-Britt Jonasson, vd på Finja.

Tidigare aprilskämt

Finja investerar i drönare och anställer piloter

Vart tar ljudet vägen

Finja lanserar den osynliga väggen

Finja levererar utan transport

Finja gjuter med vinst